Tandlægeskræk

Voksne kan også være bange...

Måske sover du dårligt om natten, inden dit tandlægebesøg. Måske får du ondt i maven, over at tænke på, du skal til tandlæge eller måske får du hjerte banken og bliver rigtig skidt tilpas. 

Du lider sandsynligvis af odontofobi, som betyder tandlægeskræk. Det er du ikke alene om, op mod 10% af befolkningen, har det ligesom dig. Det er bare ikke noget, man snakker så meget om. 

Vores personale er bevidste om, at mange lider af tandlægeskræk. Vi tager os altid den tid, som det tager, for at skabe tryghed, ligesom vi tager din angst alvorligt. 

Gør os gerne opmærksom på din tandlægeskræk, ved tidsbestillingTandlægeskræk findes i mange grader, og vi finder sammen frem til det løsning, der passer bedst for dig.

Gode råd hvis du har tandlægeskræk

1. Erkend din angst. Det er ikke flovt at være bange og vi har flere hver dag, som ikke synes det er rart, at skulle i tandlægestolen. 

2. Vær åben og ærlig overfor din tandlæge – forklar hvad du er bange for, så vi sammen kan finde den bedste måde, at komme i gang med behandlingen på. Det er helt i orden, at komme med ønsker/krav.

3. Du kan evt. bede om pauser, når du har brug for det. Vi kan lave et tegn du skal give, som en løftet hånd, når du har behov for en pause, eller synes det bliver ubehageligt. 

4. Du kan bede om en forklaring af dit tandsæt og selve behandlingen, måske endda under behandlingen. Få evt. et spejl, så du selv kan følge med i behandlingen.

5. Mød veludhvilet op til behandlingen. 

6. Bed om bedøvelse, når du har brug for det – også ekstra bedøvelse. Sig fra, hvis noget gør ondt eller bliver ubehageligt. 

7. Forbered dig ved, at indøve en eller anden form for afslapningsøvelse – Det er også rart, at lytte til afslappende musik hos tandlægen, så tag gerne høretelefoner med, som du kan tilkoble din mobil.

8.Tag en god ven med – det kan give dig tryghed, at vide der er nogen i lokalet, du kender rigtig godt. 

9. Det er en god ide, at snakke med nogen, om dine tandlæge besøg, især hvis du har haft en god oplevelse, da det planter sig i dig.

10. Du kan altid frit skifte tandlæge.

Patient har tandlægeskræk
Patient ligger med åben mund
Patient smiler tilfreds